FRISQ tecknar avtal med Lunds universitet

FRISQ och Lunds universitet har tecknat ett avtal för användning av FRISQ Care. Institutionen för psykologi kommer använda FRISQ Care för forskning inom psykisk ohälsa.

Lunds universitet har över 30 forskningsområden där de anses världsledande. Institutionen för psykologi har nu fattat beslut att börja använda FRISQ Care för att kunna studera behandling av psykisk ohälsa. FRISQ Care kommer användas i flera studier, bland annat för att ha kontakt med studiedeltagare digitalt – via sin mobiltelefon kan deltagarna fylla i formulär, samt ta del av dokument och hemuppgifter.

– Vi behöver en lösning som ger oss möjligheten att kontinuerligt och utanför kliniken samla in olika typer av data från patienter, utan att arbetet upplevs betungande för patienten själv.  Det hjälper oss att bättre förstå hur psykologiska behandlingar för ångest och depression fungerar och att skräddarsy behandlingarna för att bättre passa individuella patienter. Efter att ha undersökt flera alternativ på marknaden valde vi FRISQ på grund av dess utmärkta patientgränssnitt och interna sökfunktioner, samt för analysfunktionen med den grafiska rapporteringen och flexibiliteten som en hög nivå av användarkontroll över mjukvaran medför, säger Sean Perrin, professor i klinisk psykologi vid Lunds universitet.

FRISQs vd, Martin Irding, är mycket glad över att Lunds universitet väljer FRISQ Care.

– Vi har tidigare sett fina resultat vid användandet av vår lösning vid liknande behandlingar – ett exempel är att det lett till högt patientengagemang – och vi är förstås stolta och glada att ett framstående universitet som Lund nu valt vår tjänst. Med FRISQ Care kan vård, forskning och utbildning komma närmare varandra, vilket det här är ett bra exempel på.

Implementationen av FRISQ Care kommer att påbörjas inom de närmsta veckorna.

Kontakta gärna oss om du vill veta mer!
info@frisq.se
08-120 131 21