Capio Ortopedi tecknar avtal med FRISQ

Efter att det senaste året framgångsrikt samarbetat med FRISQ på Capio äldre och mobil vård, tecknar Capio Ortopedi nu avtal med FRISQ.

Capio är ett av Europas ledande hälso- och sjukvårdsföretag. Avtalet rör ett pilotprojekt på sex månader med Capio Artro Clinic, en högspecialiserad ortopedisk klinik som behandlar och opererar knä, axel, höft, armbåge och fotled samt idrottsrelaterade skador. 

– Vi är stolta över att Capio nu väljer att samarbeta inom ytterligare ett affärsområde utifrån det värde FRISQ Care möjliggör för patienter och personal. Digitala vårdprocesstöd gör det lättare för patienten att engagera sig i sin vård, förbättrar teamarbetet och kvalitetssäkrar arbetsprocesser, vilket i sin tur leder till bättre hälsoutfall och effektivare resursnyttjande, säger George Thaw, interim vd för FRISQ.

– Kontinuerlig förbättring och digitalisering är avgörande för att vi ska kunna fortsätta erbjuda ortopedi i världsklass. Modern vård kräver moderna verktyg, och digitala vårdprocesstöd är ett viktigt sådant. Vi är övertygade om att vi kommer vilja implementera denna typ av stöd inom alla våra verksamheter framöver, säger Tobias Wirén, affärsområdeschef på Capio.

Om FRISQ
Healthtech-bolaget FRISQ utvecklar globalt skalbara digitala verktyg för interaktiv kommunikation mellan de olika aktörerna i vårdkedjan. FRISQ är sedan 2016 listat på Nasdaq First North – Stockholm under kortnamnet ”FRISQ”. 

Om Capio
Capio erbjuder ett brett vårdutbud av hög kvalitet inom medicin, kirurgi och psykiatri genom sina sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge, Danmark, Frankrike och Tyskland. Capio är sedan november 2018 en del av Ramsay Santé och samgåendet skapar en ledande europeisk vårdgivare med en total omsättning om 3,8 miljarder EUR och cirka 36 000 medarbetare.

För mer information vänligen kontakta:
Tobias Wirén, affärsområdeschef Capio Ortopedi,
mobil 070-0038550 eller
George Thaw, VD FRISQ, investor@frisq.ss